10 g blødt, usaltet smør
1 skive mørkt brød
nogle dildkviste
1 skive kogt oksetunge
3 skiver agurk
3 skiver tomat
1 ½ spsk råkost i mayonnaisedressing (coleslaw)
radise»blomster« og dildkviste til pynt
Smør brødet. Dæk brødets kanter med dildkviste, så disse stikker ud over kanterne.
Skær med en rund, 5,5 cm kageudstikker, 3 cirkler ud af tungeskiven. Fordel tungecirklerne i et »kronbladsmønster« på brødskiven.
Læg tomatskiver og agurkeskiver mellem tungecirklerne, så der dannes et nydeligt »blomstermønster«.
Læg coleslaw i midten og pynt med radiseblomster og dildkviste.
Variationer: Enhver form for koldt, kogt kød kan bruges, fx skinke, hvidløgspølse eller bierwurst. Erstat agurken med tynde skiver kiwifrugt og brug en skefuld Waldorfsalat eller kartoffelsalat i stedet for coleslaw, hvis du foretrækker det.