Logo

Fiskebisque med fiskespejlæg og lakseboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder


Fiskebisque:

½ kg fladfiskeben
1 dl olivenolie
1 porre
2 løg
½ kop frisk timian
1 tsk frisk koriander
10 peberkorn
6 laurbærblade
salt og hvid peber
1 flaske hvidvin
1 l kalvebouillon

2 ½ dl fløde
125 gram smør

Fiskebenene sauteres i olie med urter og krydderier, kommes i en gryde og koges sammen med resten i et par timer. Sigt fonden, tilsæt fløden og lad det hele koge lidt jævn og rør til sidst smørret ud i suppen.

Fiskespejlæg og lakseboller:
2 – 3 fladfiskefileter (fx issing eller rødspætte)
200 gram fersk laks
2 æg
timian
2 ½ dl fløde

Skær fileterne i 2 cm strimler på den lange led, rul dem sammen så der er et hul i midten og stil dem i et ovnfast fad.
Filetrester, laks, fløde, æg, timian og salt blendes til en fars, der fyldes i hullerne på fileterne. Hæld lidt af suppen ved og bag dem ved 200ºC i ca. 10 minutter.
Resten af farsen formes med en teske til små buller og koges i hvidvin eller lidt af suppen i få minutter til de er faste.

Server suppen rygende varm med et par spejlæg og et par fiskeboller – pynt med lidt frisk timian på toppen.
Server eventuelt butterdej med indbagt artiskokhjerte til.
--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.489 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her