Logo

Ristede kammuslinger med alba-braiseret fennikel og sauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ristede kammuslinger med alba-braiseret fennikel og sauce

 

16 store, flotte kammuslinger (o, de er dyre!)

2 fennikelknolde (med stængler)

1 flaske Alba

½ dl god kalvefond

1-2 dl fløde

Olie til stegning

Salt og peber

 

En pande varmes med olien.

De 2 fennikelknolde deles i kvarte, skylles under vandhanen, tørres godt af og kommes på panden.

Brunes på de to flade sider, hvorefter øllet hældes over.

Der skrues ned for blusset, og fennikelstykkerne simrer ved svag varme under låg, til de er møre.

Tages derefter op og holdes varme, fonden tilsættes og reduceres (koges ind) sammen med øllet på panden til en næsten sirupsagtig konsistens.

Fløden tilsættes, og der smages til med salt og peber.

Kammuslingerne krydres med salt og peber og ristes 2-3 minutter på hver side.

Anrettes med den Alba-braiserede fennikel og sauce.

Serveres med lidt lækker pasta vendt i olivenolie eller nye kartofler.

 

En favoritøl samt en yndlingsspise (kammuslinger), og solen skinner udenfor. Kan det blive meget bedre? Og nej, der kan ikke bruges andre øl, så på jagt med dig!

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.524 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her