Forestil dig dette: en båd der stille glider gennem vandet i Sydneys havn. På midterste dæk står en glødende varm grill og funkler i nattebrisen. Så begynder musikken "Oh Lucky You" af Lightning Seeds, og derefter forberedes denne spændende dessert og cocktail. Det smager også fantastisk. Oh, dit heldige asen!
Til 6 personer
225 g store jordbær
3 modne men faste friske ferskner
2 spsk cognac og ekstra til flambering
2 spsk flormelis
200 g cremefraiche eller græsk yoghurt naturel
ahornsirup klar til at servere
Til champagnecocktailen:
6 hvide sukkerknalder
1 appelsin
6 tsk cognac
75 cl flaske afkølet champagne eller tør mousserende vin
Nip jordbærrene og halver fersknerne, fjern stenene og skær dem i tykke skiver.
Læg dem i en stor skål med de 2 spsk cognac og rør dem sammen.
Lad dem hvile i 30 minutter.
For at lave champagnecocktailen skal du gnide hver sukkerknald henover appelsinens overflade, så den opsuger den bitre smag.
Kom en i hvert champagneglas og tilsæt 1 tsk cognac i hver.
Sæt dem til side.
Hvis din grill har stor afstand mellem stængerne, så læg en fin tremmerist hen over kullene i et par minutter til det er varmt.
Læg frugtstykkerne på risten og grill dem i 2 minutter.
Kom flormelis i en finmasket si og ryst halvdelen henover frugterne.
Vend dem og steg i 2 minutter.
Ryst det resterende flormelis henover, vend dem og steg i yderligere 2 minutter, indtil flormelisen har karamelliseret lidt.
Tag nu et skridt tilbage og stænk nogle ekstra tsk cognac henover frugterne, men vær forsigtig da det antænder let, når det rammer de glødende kul.
Lad flammerne dø ud efter hvert stænk.
Flyt hurtigt frugterne over i individuelle skåle, og tilsæt cremefraiche eller yoghurt med en ske, og stænk til sidst ahornsirup henover.
Skænk champagnen op i de forberedte glas og server straks.