Logo

Fladbrød med tre slags mel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fladbrød med tre slags mel

 

5 store håndfulde af groft hvedemel, bygmel og rugmel
½ l valle/vand
salt og evt. et æg
evt. kommen
samt frø fra brændenælder, vejbred eller hakkede nødder
 
Hvedemel og væske blandes.
Pas på den hverken bliver for klistret eller for tør
Dejen skal hvile 30 min-1 time, hvorefter den rulles i bordtennisbolde-store kugler der trykkes flade og bages i ovnen ved ca. 250ºC eller på en jernplade/ en pande over et bål. Kik efter dem!
Vikingemad fra Limfjorden omkring 1000-tallet
Merete Boel Essenbæk

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.680 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1335802-04-2022 13:00:42 madABC.dk
Rigtigt: ½ l valle/vand
1335702-04-2022 12:53:09 Christina
1/2 valle/vand. Er der tale om 1/2 liter?

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her