500 g hakket svinekød
1 æg
1 lille løg eller 1 fed hvidløg
2 dl vand eller mælk
1 dl hvedemel
25 g smør eller margarine
Tomatdampet sommerkål:
1 sommerhvidkål
20 g smør
1 ds hakkede tomater
1 bdt persille
Tilbehør:
1 kg kartofler
Rør kødet sejt med 1 ½ tsk salt og ½ tsk peber.
Tilsæt æg, groftrevet løg og derefter væske lidt ad gangen.
Rør hvedemel i farsen og sæt den i køleskabet i mindst 10 minutter.
Tilsæt evt. lidt mere væske, hvis farsen virker for fast.
Lad smørret blive gyldent på en pande ved god varme.
Frikadellerne brunes 2 minutter på hver side.
De vendes igen og steges færdige ca. 4 minutter på hver side ved middel varme.
Læg halvdelen af de færdige frikadeller på et varmt fad.
Resten afkøles og bruges næste dag eller til madpakken.
Smelt smørret i en rummelig gryde og tilsæt fintsnittet kål, inden smørret begynder at blive brunt.
Rør indtil kålen er faldet sammen.
Tilsæt de hakkede tomater og lad kålen dampe ca. 5 minutter.
Mærk om den er tilpas mør. Smag til med salt.
Drys med finthakket persille ved servering.