Suppen er flot rød pga. tomatpuré, og fyldig i smagen. Suppen er genial som gæstemad, da den kan forberedes i god tid, før gæsterne ringer på.
1 gulerod
1 persillerod
1 lille løg
1 spsk olivenolie
300 g rejer
1 fed hvidløg
2 kviste frisk timian
1 tsk tomatpuré
1 dl tør hvidvin
4 dl vand
salt og peber
2 modne tomater
1 dl piskefløde
1-2 spsk citronsaft
Tilbehør: brød
Skræl gulerod og persillerod og skær dem i tern.
Hak løget fint.
Varm olien i en gryde og svits grønsager og halvdelen af rejerne i ca. 2 min. Tilsæt presset hvidløg, timiankviste, tomatpuré, hvidvin og vand.
Kog suppen i 10 min. og fjern timiankvistene.
Blend suppen til en meget jævn puré.
Hæld suppen tilbage i gryden, kog op og smag til med salt og peber.
Afkøl suppen.
Kog ½ liter vand og skold tomaterne.
Fjern skindet og skær tomaterne i mindre stykker.
Pisk fløden let og blend den i den afkølede suppe.
Smag til med citronsaft.
Ved servering pyntes suppen med resten af rejerne og de hakkede tomater, samt evt. en kvist grønt.
Serveres med brød eller hjemmelavede brødcroutoner af 4 skiver lyst brød, der skæres i tern og ristes sprøde på en tør pande og derefter tilsættes 2 spsk olivenolie.