Logo

Havreklidgrød ♥

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Denne grød er meget fiberrig og specielt rig på ge­ledannende fibre, som sænker kolesterolindhol­det.
 
¾ dl havreklid
2 dl vand
1 nip salt
 
Kog på komfuret: Bland alle ingredienser i en gry­de og kog ca. 3 min.
Kog i mikroovn: Til 1 portion. Bland alle ingredi­enser i en dyb tallerken, kog på fuld effekt i 1 ½ min. Tag tallerkenen ud, rør rundt. Sæt den ind og kog 1 ½ min. mere.
 
Server til 1 portion:
1 portion grød, 2 spsk tyttebærsyltetøj, 2 dl let­mælk, 1 stk knækbrød med hamburgerryg, peber­frugt, 1 sk sigtebrød med en skive mager 30+ ost (17% fedt), gerne stærk ost og et tyndt lag blød plantemargarine (3 g) på hver skive, 1 appelsin i både.
 
Næringsindhold i ovenstående portion
kj 2180, kcal 515, fibre 13,1 g, fedt 12,8 g (22E%), mættet fedt 4,1 g, flerumættet fedt 4 g,  P/S 1,0, kolesterol 15 mg.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (13 stemmer)
Siden er blevet set 6.707 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1235019-08-2018 13:01:27 J. Dalmer
3 minutter i mikroovn til kogning af 3/4 dl (50 g) havreklid med 2 dl vand forekommer vel rigelig og noget overdrevet. Blot 1 1/2 minut i mikroovnen og uden omrøring kan gøre det, hvis grøden tilberedes direkte i en dyb tallerken på max styrke. Men der er selvfølgelig stor forskel på de dyre og de billige mikroovne.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her