Æblesæsonen har tre årstider. Friske sommeræbler som nydes
straks, fuldmodne efterårsæbler og vinteræbler, der holder længst og har
den kraftigste smag.
Sommeræbler – august, september og lidt af oktober
Discovery
Middelstortspiseæble med lysende rød dækfarve. Sødt, let aromatisk
frugtkød. Smager fantastisk og er perfekt til desserter og salater.
Guldborg
Lille, grønt spiseæble med røde striber. Gammel dansk sort, der dufter af
mormors have. Syrligt og stærkt aromatisk, god til salater. Spises helt friske.
Sunrise
Lille gyldent spiseæble med rød kind. Meget sødt og aromatisk. God til desserter.
Spises helt friske.
Rød
Gråsten
Middelstort rødt spiseæble med grønne farvetoner. Sprødt og saftigt med
syrlig-sødaroma. Skøn i desserter og bagværk. Gråsten er Danmarks nationalæble.
Efterårsæbler – oktober, november og december
Rød
Aroma
Middelstort sensommeræble med en stærk aromatisk smag – forældresorterne er
de gamle sorter Filippa og Ingrid Marie. Det sprøde æble er lige til at spise
og god som madæble i salater og desserter.
Gala
Must
Middelstort rødt spiseæble med gule farvetoner. Meget saftigt og sødt,
mange børns favorit.
Elstar
Mellemstort rødgult spiseæble. Fast og saftigt med fin syrlig-sød smag og
aroma –forældresorterne er Golden Delicious og Ingrid Marie. Et af de bedste
spiseæbler, men også god til madlavning.
Rød Ingrid Marie
Mellemstort, mørkerødt spiseæble. Fast og saftigt med frisk syrlig-sød
smag. Dejligt at spise, og god i madlavning og til bagværk.
Cox
Orange
Mellemstort rød-grønt spiseæble. Fast halvtørt, sødligt frugtkød med
kraftig aroma. Fortrinligt til bagværk, madlavning, salater og desserter.
Holsteiner Cox
Mellemstort, spættet rødgult spiseæble. Fast, saftigt, lidt syrligt med god
aroma, der minder om Cox Orange.
Rubens
Mellemstort spiseæble med lyserød kind. Et fast, saftigt og sødt æble med
bid i. Forældresorterne er Gala og Elstar.
Belle de Boskoop
(klassisk madæble). Mellemstort rød-grønt madæble. Fuld af
syrlig, aromatisk smag, der har gjort æblet til en klassiker i salater, bagværk
og mad.
Pigeon
Lille, lysende rødt spiseæble. Fast, lidt tørt, hvidt frugtkød.
Karakteristisk syrlig-sød smag med toner af nødder. Skønt at spise og eminent i
salater, til lynstegning eller desserter. Populær til dekoration.
Vinteræbler – januar, februar, marts og april
Rød
Jonagold
Mellemstort rødgult spiseæble. Pragtfuld, syrlig-sød og krydret smag.
Dejligt at sætte tænderne i, men også god til madlavning. Der findes også
andre, fx Jonagored, Rubinstar, Marnica, Jomured og mange flere.
I sæson
August til April