Nyd en lækker øllebrød med frisk æblesorbet som dessert.
Arbejdstid: 30 min. Koge/indfrysningstid: ca. 30 min. 4
personer
#
200 g fuldkornsrugbrød
½ l liter vand
1 øl (pilsner eller hvidtøl)
50 g sukker
skal af 1 økologisk citron
Æblesorbet:
500 g æbler
75 g sukker
1 dl vand
2½ dl vand
200 g sukker
citronsaft
Pynt: citronmelisse
*
SKÆR brødet i terninger, og læg dem i en gryde.
Hæld vandet over, så det akkurat dækker, og lad det trække i
mindst 1 time.
SKRÆL og udkern æblerne, og skær dem i både.
Kog æblerne med sukker og vand i ca. 10 min.
Blend til mos, og afkøl.
KOG vand med sukker, til det er opløst.
Køl lagen af, og rør den sammen med den afkølede æblemos.
Smag til med citronsaft, og kør sorbeten til cremet
konsistens i en ismaskine.
RØR øl i det udblødte rugbrød, og kog ved svag varme i ca.
10 min.
Pisk brødet ud i væsken, og kog under omrøring ved svag
varme.
Konsistensen skal være som tyk suppe.
Smag til med sukker og citronskal.
SERVER øllebrøden med æblesorbet og pynt med citronmelisse.