100 g røget laks
35 g soltørret tomater
1 spsk olivenolie
1 fed hvidløg presset
2 ½ dl fløde
15 g frisk klippet purløg, gem lidt ekstra til pynt
½ tsk sennepspulver
2 tsk citronsaft
375 g fettuccine
30 g frisk revet parmesan, til servering
Salt
Peber, friskkværnet
Skær laksen og de soltørrede tomater ud i mindre stykker. Varm olien i en stegepande og tilsæt hvidløg. Rør rundt ved svag varme og tilsæt fløde, purløg, sennepspulver, salt og peber.
Bring det i kog og skru ned for varmen. Lad det simre ved svag varme til saucen begynder at blive tyk. Rør jævnligt.
Tilsæt herefter laks og citronsaft. Rør rundt og varm forsigtigt op. Mens saucen simrer ved svag varme, koges fettuccinen al dente i en stor gryde med kogende vand tilsat lidt salt. Sigtes og kommes tilbage i gryden.
Vend saucen og den varme pasta. Anrettes i 4 dybe tallerkner, hvorpå drysses soltørret tomater, parmesan og resten af purløgene.