Logo

Kold, ovndampet laks med rucolasauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

750 g laksefilet med skind
 
Kogelage:
1 liter vand
2 spsk vineddike
2 kviste frisk estragon eller 1 tsk tørret
¾ spsk salt
8 peberkorn
 
Sauce:
3 dl rucola
2 spsk friske estragonblade eller 2 tsk tørrede
1 dl mayonnaise
3 dl syrnet fløde 9%
revet skal af 1 citron
 
Se laks efter for småben, og fjern dem med pincet eller laksetang.
Læg laksen i et ovnfast fad.
Kog lagen sammen og hæld den kogende over laksen.
Sæt laksen utildækket i ovnen ved 175° ca. 15 min., til den lige er gennemkogt.
Lad laksen køle i lagen og sæt den koldt natten over.
Kom rucola og estragon i foodprocessor og hak det fint.
Tilsæt mayonnaise og syrnet fløde, og smag til med citronskal, salt og peber.
Tag laksen op af lagen med hulske, og læg den forsigtigt på et fad. Server saucen til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.988 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her