Logo

Pesto med krydderurter - italienernes pragtfulde opskrifter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pesto med krydderurter - italienernes pragtfulde opskrifter

 

Italienernes pragtfulde pesto er nem at lave selv. Grundopskriften er med pinjekerner, hvidløg, basilikum og parmesan, men prøv også disse varianter med andre krydderurter, nødder og oste.

Øverst ses en portion pasta, vendt med basilikumpesto og anrettet med stegte tomater.

 

Pesto med krydderurter - italienernes pragtfulde opskrifter

Basilikumpesto

Den traditionelle med pinjekerner, parmesanost og olivenolie.

Arbejdstid: 15-20 min. Fryseegnet.

 

#

75 g pinjekerner

1-2 fed hvidløg

1 stort bdt frisk basilikum (ca. 75 g)

1 dl olie (jomfruoliven)

50 g parmesanost

salt og peber

*

 

Brug en morter eller en lille hurtighakker.

Stød eller hak pinjekerner og hvidløg fint og tilsæt basilikumbladene.

Stød eller hak, til det bliver en tyk puré.

Tilsæt olien lidt ad gangen, til pestoen har en passende konsistens.

Rør friskrevet parmesan ost i pestoen og smag til med salt og peber.

 

Pesto med krydderurter - italienernes pragtfulde opskrifter

Persillepesto

En dejlig variant med valnødder.

Arbejdstid:15-20 min. Fryseegnet

 

#

1 stort bdt persille (krus- eller bredbladet)

30 g valnøddekerner (eller pinjekerner)

1 fed hvidløg

50 g parmesanost

1 dl olie

evt. citronsaft

salt og peber

*

 

Skyl persillen meget grundigt og slyng den tør for vand.

Blend ingredienserne sammen som til basilikumpesto og smag evt. til med lidt citronsaft.

 

Pesto med krydderurter - italienernes pragtfulde opskrifter

Rucolapesto

Kan du lide gedeost, vil du elske denne pesto.

Arbejdstid: 15-20 min. Fryseegnet

 

#

30 g pinjekerner

1 fed hvidløg

1-2 bdt rucola (50 g)

100 g blød gedeost (fx Chavroux)

salt og peber

*

 

Blend eller hak pinjekerner, hvidløg og skyllede rucolablade og tilsæt den bløde gedeost.

Smag til med salt og peber.

 

TIPS: Fyld pestoen i en isterningbakke og frys den. Så er det hurtigt og nemt at tage et nemt at tage et par terninger frem til brug.


Se mere lækkert tilbehør her


Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.239 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her