Logo

Bønnesalat med crostini

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Salat af grønne bønner, kidney- og voksbønner

Salat af grønne bønner, kidney- og voksbønner

250 g grønne bønner

250 g voksbønner

3 stilke sar (eller ½ tsk tørret sar)

1 dåse kidney-bønner (425 g drænet vægt)

150 g løg skæres j tynde, halve ringe.

2 spsk hvidvinseddike

1 tsk almindelig sennep

5 spsk solsikkeolie

salt, peber og sukker

50 g sorte oliven

½ flute

150 g frisk gedeost

oregano, tørret

*

Bønnesalat:

A. Grønne bønner og voksbønner gøres i stand og brækkes i 4 cm lange stykker.

De koges sammen med 3 stilke sar i letsaltet vand ca. 8-10 minutter.

De skylles hurtigt i koldt vand.

Lad dem dryppe godt af og fjern saren.

Kidney-bønner bruses over i en si og drypper godt af.

B. Løg skæres j tynde, halve ringe.

Pisk 2 spsk hvidvinseddike, 1 tsk almindelig sennep, 5 spsk solsikkeolie, lidt salt, peber og 1 nip sukker godt sammen i en skål med et piskeris.

Sorte oliven udstenes og hakkes groft.

Vinaigretten blandes med bønner, oliven og løg.

Crostini:

½ flute skæres i skiver på skrå.

De lægges på en plade og ristes i den forvarmede ovn ved 200˚C (varmluft 180˚C) i 5-7 minutter.

Runde skiver af 150 g frisk gedeost halveres.

På hver brødskive lægges ½ skive gedeost, og de bages videre i 8-10 minutter.

De drysses med lidt tørret oregano og serveres til salaten.

Tips: I stedet for crostini smager laksesteaks også fremragende til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.841 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her