¼ selleri
1 gulerod
1 løg
1 kg torsk
1 lille laurbærblad
salt
2 fiskebouillonterninger
1 bdt persille
1½ spsk smør eller margarine
3 spsk hvedemel
1 lille pakke dybfrosne ærter
1 porre
1 tsk kryddereddike
1 æggeblomme
0,5 dl fløde
Tilbehør: ristet brød
*
Rens selleri, gulerod og løg, skær det hele i småstykker og kom det sammen med den rensede fisk i 1 liter vand, tilsat laurbærblad og salt.
Lad det koge 20-25 minutter.
Kog imens fiskeben etc. af i 5 dl vand, tilsat bouillonterninger og persille.
Tag halvdelen af fiskekødet fra og hold det varmt.
Purér grønsager og den anden halvdel af fisken og si fiskeafkoget i.
Bag fedtstoffet af med hvedemel og spæd med afkog samt pureen.
Tilsæt ærter porreringe og lad suppen småkoge i 10 minutter.
Smag til med salt og kryddereddike og legér suppen med æggeblomme og ½ dl fløde - pisk kraftigt og tilsæt så resten af fisken delt i mundrette stykker.
Suppen må herefter ikke koge.
Server suppen straks med lidt grønt drys og ristet brød.