Logo

Græske kødboller på kartoffelbund

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

500 g okse- eller lammekød
½ dl rasp
1 finhakket løg
1 fed presset hvidløg
2 æg
1 tsk salt
1 tsk peber
2 spsk hakket persille

1 kg kartofler
1 spsk olie
1 spsk olie
1 spsk citronsaft
1 tsk salt

Vask kartoflerne grundigt og del dem på langs. Skær ca. 4 kartoffelbåde af hver halve kartoffel.

Læg kartoflerne i et stort ovnfast fad. Bland olie og citronsaft og pensl de øverste kartoffelbåde. Drys salt hen over kartoflerne.

Rør alle ingredienserne til farsen sammen i en skål.

Form runde boller af farsen. Ca. 1 tsk fars til hver bolle. Fordel kødbollerne over kartoflerne.

Sæt fadet med kartofler og kødboller i ovnen ved 200° i 1 time. Efter en halv time vendes kødbollerne, så de bliver sprøde på begge sider.

Efter en time i ovnen stikkes der forsigtigt i kartoflerne for at mærke, om de er gennembagt.

Serveres med græsk salat

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.473 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her