Vaniljecreme:
150 g Cheasy fraiche 9%
1 spsk sukker
korn af ½ stang vanilje
4 dl koncentreret sød hyldebærsaft
6 dl vand
1 ½ spsk majsstivelse, fx Maizena
1 ½ spsk vand
2 uskrællede æbler, fx coxorange (ca. 300 g)
Efter suppen - server sandwich af:
240 g landbrød
175 g soltørrede grønsager i olie
4 salatblade
75 g Tistrup Mellemlagret 24% (45+)
salt og friskkværnet peber
- så har I et helt aftensmåltid
Vaniljecreme: Vend forsigtigt Cheasy fraiche, sukker og vaniljekorn sammen. Stil blandingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
Bring hyldebærsaft og vand i kog i en gryde.
Rør Maizena og vand sammen til en jævning og rør den i suppen.
Lad den koge i ca. 1 min.
Fjern stilk, blomst og kernehus fra æblerne og skær dem i tynde både.
Kom æblebådene i suppen og kog den i yderligere ca. 1 min. Smag til.
Server den varme hyldebærsuppe sammen med den iskolde vaniljecreme.
Tips: Hyldebærsuppen smager også godt kold. Er æblebådene for store til en lille mund, så skær dem i halve.
Man kan også bruge soltørrede tomater i stedet for soltørrede grønsager til sandwich efter suppen.
Fryseegnet: Ja, hyldebærsuppen kan fryses - uden æbler