1 spsk olie
100 g bacon i ½ tern
300 g kartofler, skrællet og skåret i ½ cm tern
400 g majs
1 liter hønsebouillon
½ liter piskefløde
1 spsk friskhakket koriander
Olien opvarmes i en stor, tykbundet gryde. Baconternene steges ved lav varme i 6-9 min. Tilsæt kartofler og majs, og steg videre i 3-5 min., til kartoflerne har taget lidt farve.
Tilsæt hønsebouillon eller vand. Væden bringes i kog og simrer ved svag varme i ca. 25 min., til kartoflerne er møre. Tilsæt fløden og kog videre i 5 min. Smag til sidst til med salt og peber og dekorer den færdige suppe med frisk koriander.
Tips: En rød peberfrugt snittet i små tern kan tilsættes suppen sammen med majs og kartofler. Det vil give suppen et lidt mere festligt udseende. Pres evt. et fed hvidløg ned i suppen for ekstra smag.