1 flaske rødvin - behøver ikke at være dyr
1 sæt af apotekets gløggkrydderier
450 g sukker
6 modne pærer
piskefløde
kanel
Hæld ½ flaske rødvin i en lille kasserolle sammen med gløggkrydderierne.
Bring det i kog og lad det simre ved meget svag varme under låg i ca ½ time.
Si rødvinen over i en sauterpande der passer til pærerne.
Tilsæt resten af rødvinen og sukkeret, bring det hele i kog og sæt de skrællede pærer ned i lagen, brug evt. et par pærer mere, hvis det skal til for at fylde gryden ud.
Pærerne koger ved svag varme til de er møre, men ike udkogte, stik i dem med en lille kødnål. Pærerne tages op af lagen der koges ned til ca det halve.
Pærerne arrangeres i en smuk skål og overhældes med den nedkogte lage. Serveres kolde eller lunkne med iskold flødeskum der er tilsmagt med kanel.