En let men ikke desto mindre raffineret forret, som er nem
at tilberede. Hurtigt og let.
• Pinjekerner er, som andre nødder og mandler, meget
næringsrige. De indeholder værdifuldt protein, fedt og kulhydrat.
Forberedelse 30 min. Tilberedning 2 timer. 4 portioner
# Råvarer til Peberfrugt med friskost:
1 grøn, 1 rød og 1 gul peberfrugt
30 g pinjekerner
1 bundt basilikum
1 fed hvidløg
4 dl kvark
1 spsk friskpresset citronsaft
1 spsk smør eller margarine
½ tsk salt
⅛ tsk sort peber
*
Fremgangsmåde:
1 Skyl peberfrugterne og skær et låg af dem.
Fjern kerner og mellemvægge, skyl dem og lad dem dryppe af
med åbningen nedad på et stykke køkkenrulle.
2 Rist pinjekernerne på en tør pande, rør rundt hele tiden.
Hak dem groft.
Skyl basilikummen og dup den tør med køkkenrulle.
Nip bladene af og striml dem fint. Pil hvidløget.
3 Rør kvark, citronsaft og det bløde fedtstof sammen, pres
hvidløget i, tilsæt basilikum og smag til med salt og friskkværnet sort peber.
4 Fyld peberfrugterne med ostemassen, pres fyldet sammen.
Læg peberfrugterne i køleskabet og lad dem ligge mindst 2
timer eller til fyldet er stivnet.
5 Skær peberfrugterne i ca. 1 cm tykke skiver, med en skarp
kniv og anret dem på et serveringsfad eller på tallerkener.
Garner med basilikumblade.
Variation:
Fyld udhulede cherry tomater eller større halverede tomater
med ostemassen.
Tips & råd
I stedet for pinjekerner, kan du anvende solsikkekerner som ristes
og grovhakkes på samme måde som pinjekernerne.
Små peberfrugtbåde: del peberfrugterne i otte både.
Fordel ostemassen (uden kerner) på peberstykkerne.
Drys de ristede pinjekerner over.
PR. PORTION: Energi: Kcal 237 = kJ 995
Kulhydrat 9 g Protein 12 g Fedt 17 g (64%) Fibre 2 g