½ kg kogte rejer med skal
1 spsk smør
1 skalotteløg
1 gulerod
2 kviste bredbladet persille
½ spsk koncentreret tomatpuré
1 dl hvidvin
2 ½ dl kalvebouillon
1 ½ dl piskefløde
salt
peber
lidt cayennepeber
1 letkogt blomkål
lidt fintklippet purløg
Pil rejerne, og læg skallerne i en tør gryde.
Stil rejerne til side.
Svits rejeskallerne over god varme, og damp så meget væde som muligt fra.
Rør i skallerne under afdampningen.
Tilsæt smørret, og svits dem godt heri.
Tilsæt de ituskårne grønsager, krydderurter og pureen.
Hæld vin ved, og kog ind til det halve.
Tilsæt bouillon, læg låg på, og lad skallerne simre i 20 minutter.
Si suppen gennem en finmasket si. tilsæt fløde, kog cremen jævn, og smag til med krydderier.
Lun rejerne igennem i lidt suppe, uden at de koger.
Koger rejerne med, bliver de tørre!
Server cremen til letkogt blomkål og rejer med et drys purløg.