200 g tørrede hvide bønner
Vegeta (Bosnisk Krydderi)
salt peber
Evt. kraftben eller bouillonterning
2-3 gulerødder
1 Peberfrugt
1 ds flåede tomater
1-2 kartofler i terninger
2 hakkede løg
Olie
2-3 skeer Ajvar (kan købes ved etniske grønthandlere)
Kan jævnes med hvedemel - hvis man ønsker en tyk suppe
*
Lad bønnerne stå i blød natten over.
Giv dem derefter et opkog og kasser vandet.
Lad dem igen koge op sammen med gulerødder i skiver, peberfrugten i tern, kartoflerne og de flåede hakkede tomater.
Krydres med Vegeta, salt og peber.
Kom også kraftbenet/bouillonterningen ved.
Lade det syde og boble indtil bønnerne er godt møre.
Det tager gerne 1 time til 1 ½.
Steg derefter løgene i olie - tag dem fra panden og over i gryden.
Kom til sidst Ajvar i og rør rundt.
Jævnes til sidst med meljævning hvis det ønskes.
Tips: Denne suppe er bedst når man giver sig god tid - og den får lov til at passe sig selv. Lad den gerne stå og hvile en ½ times tid inden den serveres med groft brød... Uhm. En ret jeg har lært at lave af min mand... Han er nu stadig bedst til at lave den. En rigtig efterår / vintersuppe.