1 eller 2 fasaner
Fyld:
100 g kogt skinke
1 spsk hakket løg
lidt persille
salt
peber
1 tsk tørret basilikum
smør til stegning
½ løg
1 gulerod
2 dl bouillon
2 dl fløde
100 g friske champignoner
meljævning
Fasanerne renses og fyldes med skinken skåret i terninger, hakket løg, persille, salt, peber og basilikum. Fuglen lukkes med en tandstikker.
Brunes derefter i smør, krydres med salt, peber og steger let med løg i skiver og gulerod i terninger, og lidt efter tilsættes bouillon og fløde.
Småsteger i ca. 1 time, til fasanen er mør. Så tages den op og parteres. I skyen tilsættes de friske, rensede champignoner, og saucen koger op, gene med lidt piskefløde, jævnes og smages til.
Trekantkartofler:
Kartoflerne skrælles, udskæres til trekanter, koges i 5 min. og tages op og lægges i en bradepande. Her stænkes de med olie og steger videre i en varm ovn på nederste rille ved 225 º C i ca. 30-40 min. drys ses med salt og er som pommes frites.