Logo

Festbrød 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 stk
150 g grahamsmel
4 dl kogende vand
1 ½ dl ymer
50 g gær
2 tsk salt
2 tsk sukker
½ dl olie
ca. 525 g hvedemel
sammenpisket æg
valnøddekerner, pistacienødder eller hasselnøddekerner

Rør grahamsmel og kogende vand sammen i en skål.
Tilsæt ymeren og lad blandingen blive håndvarm. Rør gæren ud heri. Kom salt, sukker, olie og det meste af hvedemelet i dejen.
Ælt mere hvedemel i, til dejen har passende ikke for fast konsistens.
Lad dejen hæve lunt tildækket til dobbelt størrelse ca. 1 time.
Ælt dejen let igennem og tril den til en pølse ca. 70 cm lang. Form pølsen til en hestesko på en bageplade med bagepapir. Klip dybe hak i dejen og fold snipperne tilbage.
Pynt brødet med nøddekerner og pensl godt med sammenpisket æg. Efterhæves ca. 10 min.
Sæt brødet i en 200º forvarmet ovn på midterrillen og bag det ca. 25 min.
Afkøles på en rist.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.972 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her