5-600 g jordbær
2 tsk citronsaft
4-5 spsk sukker
3 pasteuriserede æggeblommer
3-4 spsk sukker
2 tsk citronsaft
reven skal af ¼ usprøjtet citron eller kornene af ½ vaniljestang
500 g mascapone
4 lagkagebunde
ca 1 dl flormelis
lidt reven citronskal
flødeskum af ca 2 dl piskefløde
Skyl kun jordbærrene hvis det er absolut nødvendigt. Nip dem alle sammen og tag 10-12 store bær fra. Blend resten af jordbærrene til puré sammen med citronsaft og sukker.
Pisk æggeblommerne med sukkeret til en luftig og blød æggesnaps. Tilsæt citronsaft samt skal eller vaniljekorn og vend mascaponen i.
Læg en lagkagebund på et fad og smør den med ¼ af jorbærpuren. Fordel ¼ af mascaponecremen ovenpå. Lav de to næste lag på samme vis. Smør ovberfladen af lagkagen med det sidste af jordbærpureen. Skær de hele jordbær i tynde skiver og dæk lagkagen med dem Lad lagkagen trække køligt i 4-5 timer.
Drys flormelis og lidt reven citronskal på toppen og beklæd kanten med flødeskum.