Dette er ikke en opskrift på cheesecakes, som du normalt kender dem. Men hvis du strækker din fantasi, vil du ikke blive skuffet efter at have smagt disse lækre, små sager med en overraskelse indeni og jordbær og flødecreme på toppen.
12 stk. cupcakes:
90 g flødeost
150 g sukker
350 g hvedemel
2 ½ tsk bagepulver
2 æg, let sammenpiskede
2 ½ dl mælk
30 g smør, smeltet
1 spsk fintrevet appelsinskal
12 små jordbær, nippede og skyllede, til fyld + evt. ekstra til pynt
Jordbær-flødecreme:
1 pasteuriseret æggehvide
1 knivspids salt
2 ½ dl piskefløde
120 g flormelis
2 spsk jordbærlikør eller jordbærsirup
1 ¼ dl jordbærpuré
A. Varm ovnen op til 180°C.
Rør flødeosten sammen med 50 g sukker, og stil det til side.
Bland mel, bagepulver og de sidste 100 g sukker i en stor skål, og stil det til side.
B. Pisk æg, mælk og smeltet smør sammen i en anden skål, og hæld det så i melblandingen.
Rør hurtigt dejen sammen med en træske, og tilsæt appelsinskal.
C. Læg en stor skefuld dej i papirformene (ca. halvdelen af dejen).
Læg et jordbær og 1 tsk flødeost midt i hver kage, og dæk med resten af dejen. Bag kagerne i ca. 20 minutter, tag dem ud af ovnen, og lad dem blive kolde, før du tager dem ud af formen.
D. Pisk æggehviderne med salt, til de er stive.
Pisk fløden i en anden skål, til den danner bløde toppe, og pisk så langsomt sukker og jordbærlikør i.
Vend de to blandinger sammen, og vend derefter forsigtigt jordbærpureen i.
Top cremen op på kagerne lige før serveringen, og pynt dem evt. med jordbær på toppen, eller som du har lyst.