4 kalveschnitzler (min. 1 til hver) evt, kalkun, skinke eller kylling
løg
hvidløg
madolie/margarine
farin
citronsaft
sojasauce (indonesisk er god til madlavning)
½ l. cremefraiche 18%
colmans sennepspulver 1 ½ tsk eller prøv alm. sennep 3-4 tsk
ris til 4 personer
Marinade:
2 store løg
2-3 fed hvidløg
¾ dl madolie måske lidt mere
3-4 spsk farin
½ dl citronsaft
¾ dl sojasauce måske lidt mere
Løg og hvidløg hakkes fint (evt. blender er ok).
Løgene kommes i et fad, hvor du tilsætter madolie og soya sauce (+ evt. lidt engelsk sauce) samt farin og citronsaft.
Massen blandes og skal være grødagtig.
Schnitzlerne skæres i strimler ca. 2x2 cm. og presses ned i lagen, hvor de ligger i marinaden min.1 time - helst mere - gerne til dagen efter i køleskab.
Kød strimlerne trækkes gennem rene fingre for at få løg stykkerne tilbage i marinaden da denne skal bruges som sauce.
Kødstrimlerne "svitses" i en varm stegegryde/pande med olie/margarine - ej fuld blus efter de første er svitset, herefter tages de op i et fad eller lignende.
Normalt (det har vide grænser) bliver marinaden kasseret - men denne kommes i stegegryden/panden, hvor den svitses.
Hefter tilsættes cremefraiche - der omrøres jævnt til sauce.
Saucen smages til med Colmans sennepspulver/sennep, salt og peber alt efter temperament.
Kødstrimlerne kommes i saucen, hvor de skal småsimre (der røres af og til) - mens der sættes ris over til kog - det passer med tiden ca. 24-25 min. og kødet er garanteret mørt.
Tips: Marinaden skal efter omrøring være ca. mellembrun.