Gris på grillen. Lad sommerens dejlige grønsager og
krydderurter sætte smag på det grillstegte svinekød. Mariner gerne kødet dagen
i forvejen, så det rigtigt kan trække smag fra krydderier og krydderurter.
Arbejdstid: 30 min. Marinering: 1-3 timer. Stegetid: 10 min.
#
300 g afpudset svinemørbrad
300 g grønsager fx champignon, squash, peberfrugt
vælg mellem marinade 1 eller 2
Marinade 1:
2 spsk soja
1 spsk honning eller sirup
1 spsk appelsinmarmelade
1 spsk vineddike
1 tsk sennepspulver
1 knsp. stødt chili
Marinade 2:
2 spsk engelsk sauce
1½ spsk dijonsennep
1 tsk sukker
½ tsk salt
½ tsk friskkværnet sort peber
Dip:
4-5 spsk mayonnaise eller
cremefraiche
1 spsk sød sennep
1-2 tsk dijonsennep
salt og peber
*
RØR marinade 1 eller 2 sammen.
SKÆR kød og grønsager i store
terninger og læg dem i en frysepose med marinaden 1-3 timer.
TRÆK kød og grønsager på spid og
steg dem på en varm grill eller grillpande et par min. på hver side 8-10 min. I
alt.
RØR dippen sammen og server til.
TIPS: Du kan også servere nye kartofler og gulerødder i
folie.
#
600 g nye kartofler
500 g nye gulerødder
krydderurter fx timian og estragon
50 g smør
salt og peber
*
SKRUB kartofler og gulerødder rene og vend dem sammen med
krydderurter, salt og peber.
Fordel dem på 4 stykker dobbelt alufolie og læg en smørklat
ved hver.
Luk pakkerne tæt og læg dem mellem de varme kul i ca. 20
min.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin