Svinekoteletter kan steges som de er, eller de kan marineres
før de kommer på grillen - det skal du absolut prøve.
Til 4 personer. Marineringstid: 3-4 timer Tilberedningstid:
ca. 20 min.
#
8 små tykke svinekoteletter med ben
salt og peber fra kværn
Marinade:
6 spsk olie
2 spsk citronsaft
2 kviste timian
6 hele peberkorn
2 laurbærblade
evt. 1-2 fed hvidløg
*
1. Dup koteletterne tørre med køkkenrulle.
Giv fedtkanten et par snit, den må ikke være for tyk.
2. Læg koteletterne i et stort, fladt fad, evt i en stor
frysepose.
3. Pisk marinaden sammen.
Peberkorn og laurbærblade skal være hele, og timiankvisten
skal lægges over kødet. Hvidløgsfeddene kan presses direkte over kødet eller
piskes i marinaden.
Hæld den over kødet, der skal trække 3-4 timer.
Vend det af og til - det er lettere når det ligger i en
plastpose..
4. Gnid marinaden af kødet med fingrene, inden det lægges på
den varme grill.
Grill koteletterne 4-5 min. på hver side; de skal pensles et
par gange med marinaden.
Drys med salt efter grillstegningen.
5. Et dejligt tilbehør er spidstegte grønsager, fx tomater,
løg eller stykker af peberfrugt, måske champignon, der pensles med samme
marinade som kødet og grilles ca. 5 min. ialt. De skal vendes ofte.