Dej:
150 g smør
4 spsk sukker
3 ½ dl hvedemel
1 æg
Fyld:
150 g mørk chokolade
2 dl piskefløde
2 tsk vaniljesukker
1 æg
3 spsk sukker
1 l friske hindbær
Skær fedtstoffet i stykker og kom det sammen med sukker, hvedemel og 1 æg i en køkkenmaskine.
Kør det til en smidig dej.
Arbejd dejen yderligere sammen med hånden og lad den stå koldt i
mindst 20 min.
Rul dejen ud på bagepapir til 2 store, runde bunde, ca 23 cm i diameter.
Læg dem på plader, prik dem med en gaffel og bag dem ved 175°C på nederste rille i ca 20 min. Lad dem køle og træk derefter forsigtigt papiret af.
Smelt chokoladen i vandbad, pensl bundene med den og lad den stivne. Pisk fløden stiv og tilsæt vaniljesukker.
Del det andet æg og pisk blommen i fløden.
Læg den ene bund på et fad, bred fløden over og drys med sukker. Dæk fløden med hindbær, men gem 10-15 til garnering.
Læg den anden bund på med chokoladen opad og tryk den let til. Garner med de resterende hindbær og lad tærten stå koldt mindst 30 min.