Langtidssimret oksekødsauce med gulerødder,
selleri, hvidløg, røget bacon og rødvin. Dertil serveres pasta og brød med
oregano og hvidløg.
Der er groft sagt to måder at lave en kødsauce til pasta på,
den hurtige hvor man smækker sammen af hvad man lige har ved hånden og så den
gode måde, hvor man lige løfter den et niveau og bruger både ekstra tid og
gode råvare på at gøre den lækker.
#
500 g hakket oksekød
1 løg
5 fed hvidløg
100 g røget bacon i tern
2 spsk olivenolie
3-4 kviste frisk timian eller en tsk i en lille tepose
½ flaske god rødvin
250 g knoldselleri eller pastinak
250 g gulerødder
1 ds flåede tomater
1½ tsk groft salt
friskkværnet peber
500 g pasta
parmesanost
Tilbehør: Godt brød med oregano og hvidløg.
*
Fremgangsmåde:
Pil skrællen af løget og hak det.
Sauter løg med knust hvidløg og bacontern i halvdelen af
olien i en tykbundet gryde.
Tag løgene op, varm resten af olien godt op i gryden og brun kødet.
Tilsæt løg og bacontern sammen med skyllet timian og
rødvinen.
Skræl selleri og gulerødder og riv dem på den fine side af et rivejern og kom
det derefter i gryden.
Si væden fra de flåede tomater, hak dem og kom dem derefter
i gryden.
Krydr med salt og peber og lad den simre 1 til 1½ time ved svag varme.
Rør jævnligt og tilsæt vand hvis den koger tør.
Kog pastaen.
Smag kødsaucen til med salt og peber og server med
friskhøvlet parmesanost, samt og brød med oregano og hvidløg.