¼ l. mælk
50 g gær
50 g margarine
500 g safir hvedemel
1 tsk salt
1 spsk sukker
Mælken lunes, gæren udrøres heri.
Margarinen smuldres i melet.
Mælk, salt og sukker tilsættes, og dejen æltes godt igennem.
Stilles til hævning et lunt sted ca. 30 minutter.
Dejen slås ned og trilles i 2 lange pølser.
Pølserne skæres i 18 stykker, som stilles på plade.
Efterhæver ca. 15 minutter.
Bagetid 10-12 minutter ved 200°C.
De aflange boller flækkes og stilles på plade.
Tørres 6 minutter ved 250°C.
Ovnen slukkes og skorperne tørrer ca. ¾ timer i ovnens eftervarme.
Tips: Skorperne opbevares i kagedåse eller tætsluttende plastpose.
Serveres til kaffe og te med smør, ost og marmelade.