850 g flankesteak
¼ kg hakket oksekød
2 skiver franskbrød
1 æg
½ citron
1 fed hvidløg
salt
peber
5 kødnåle eller tandstikker
1 spsk smør
1 spsk olivenolie
1 spsk hvedemel
Ovnbagte rodfrugter:
½ kg gulerødder
1 rodselleri
½ kg kartofler
½ dl olivenolie
2 dl hvidvin
salt
peber
evt. 4-5 kviste frisk timian
1 groft brød
Begynd med at tilberede rodfrugterne, da de skal have længst tid i ovnen.
Tænd ovnen på 175ºC.
Skræl alle grønsagerne og skær dem i stykker på 4x4 cm.
Smør et ovnfast fad med noget af olivenolien og fordel grønsagerne heri.
Hæld resten af olien samt hvidvinen over grønsagerne og krydr blandingen med salt og peber.
Drys med bladene fra timiankvistene.
Sæt det ovnfaste fad udækket i ovnen, hvor det skal stå ca. 1 ½ time.
Rør i fadet en gang imellem, og husk at der i ovnen skal være plads til endnu et ovnfast fad med kødet.
Flankesteak:
Skær en lomme i flankesteaken fra den længste side.
Rør så en fars af det hakkede kød, smuldret franskbrød og æg.
Tilsæt reven citronskal og et fed presset hvidløg.
Krydr det med salt og peber og kom farsen ind i lommen på flankesteaken.
Luk lommen med kødnåle eller tandstikker
Smelt smør og olie på en stegepande og brun flankesteaken på begge sider.
Læg den i et ovnfast fad, drys den med hvedemel og krydr med salt og peber.
Tilsæt vandet og luk fadet med et låg eller med alufolie.
Sæt fadet med flankesteaken ind i ovnen ved siden af fadet med rodfrugterne og lad det stege i ca. 1 time.
Så tages den ud og hviler stadig tildækket i 20 min.
Prøv at tilpasse det, så kødet og grønsagerne er færdige samme tid.
Flankesteaken skæres i store skiver på tværs af kødtrådene.
Saucen hældes over i en lille gryde, varmes op og smages til med salt og peber.
Server den farseret flankesteak med de ovnbagte rodfrugter og et godt brød