Denne fyldige madtærte smager lige godt kold som varm! Den
kan også genopvarmes, selvom der er persille i, men så skal du sørge for at
skylle persillen grundigt under tilberedningen, køle den bagte tærte hurtigt
ned og varme den op til over 75 °C.
Tid: 20 minutter. Hviletid, dej: 30 minutter. Ovntid: I alt
ca. 30 minutter. Antal personer: 4
# Ingredienser
200 g hvedemel
100 g smør
100 g friskrevet parmesan
1 æg
1 tsk dijonsennep
en tærteform
Fyld:
4 æg
1 dl piskefløde
1 bundt bredbladet persille
2 spsk soltørrede tomater i olie
ca. 80 g serranoskinke
salt og friskkværnet peber
50 g friskrevet emmentaler
* Sådan laver du Tærte med serranoskinke og persille
Blend hvedemel og smør til krummer i en foodprocessor.
Tilsæt revet parmesan, æg og sennep, og blend lidt mere, til
dejen er samlet.
Pak dejen i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i en
halv times tid.
Tænd ovnen på 200 °C.
Rul dejen tyndt ud i en cirkel med en kagerulle på et
meldrysset bord.
Læg dejcirklen i en smurt tærteform, så den dækker formens
bund og kanter, og skær overskydende dej væk.
Prik bunden med en gaffel.
Sæt alufolie fast hen over formens kant for at forhindre, at
dejkanten falder ned under bagningen.
Forbag tærtebunden i ovnen i 6 minutter.
Fyld: Pisk æg og fløde sammen.
Skyl og tør persillen, og hak den fint.
Hak de soltørrede tomater groft, skær serranoskinken i
mindre stykker, og rør begge dele i æggemassen. Krydr med salt og peber.
Hæld fyldet i den forbagte tærtebund.
Fordel osten oven på fyldet.
Bag tærten i ovnen i ca. 25 minutter.
Tips: Har du ikke en foodprocessor? Så smuldrer du
bare mel og smør med fingrene.