Tærtebund:
hvedemel
grahamsmel
kvark
flydende margarine
2 spsk vand
½ tsk. salt
Fyld:
10 cocktailtomater
sorte oliven i saltlage
fetaost, max. 16 %
frisk spinat
½ porre
5 fed hvidløg
2 æg
skummet mælk
salt og peber
Bland alle ingredienserne til tærtebunden, og lad dejen hvile i køleskabet i mindst en halv time.
Tryk dejen ud i en tærteform (24 cmi diameter), og forbag bunden i ca. 7 min ved .
Skær tomaterne i halve, bryd hvidløgsfeddene fri af løget (men behold skallen på).
Læg tomater og hvidløg på bagepapir på en bageplade, krydr med salt og peber, og bag dem i ovnen i ca. 30 min. ved .
Pil skallen af hvidløgsfeddene, og skær dem evt. i mindre stykker.
Skær porren i skiver, og spinat og fetaost i mindre stykker.
Bland alle ingredienser, og fyld dem i tærtebunden.
Pisk æg og mælk let sammen, krydr med salt og peber, og hæld det over tærtefyldet.
Bages i på i ca. 40 min., indtil tærten har fået en smuk farve.
Tips: For at spare tid kan du undlade at bage tomater og hvidløg først, og i stedet blande dem med det øvrige fyld.