Logo

Tærte med røget laks

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tærte med røget laks

Tærtedej:
50 g smør
15 g gær
1 dl letmælk
¼ tsk salt
150 g hvedemel (2 ½ dl)

Æggemasse:
2 æg
2 dl letmælk
1 tsk salt og ¼ tsk peber

Fyld:
350 g frossen, helbladet spinat
100 g frosne rejer
1 stor, revet gulerod
150 g røget laks i strimler


Tø spinaten op, evt. i en mikrobølgeovn, og knug den for væde.

Tø rejerne op og lad dem dryppe af.

Tænd ovnen på 180°C.
Smelt smørret ved svag varme og lad det køle af.
Rør gæren ud i mælken.

Tilsæt det smeltede smør, salt og mel og ælt det sammen til en smidig og lidt fast dej. Kom dejen i en smurt tærteform (28 diameter) og tryk den ud med fingrene.

Lad dejen gå helt op ad formens sider.
Forbag tærtebunden i ovnen til den har taget lidt farve, ca. 15 min.

Pisk æg, mælk, salt og peber sammen.
Fordel spinat, rejer, gulerod og røget laks på den forbagte tærtebund og hæld æggemassen over.

Bag tærten i ovnen til æggemassen er stivnet og tærten har taget lidt farve, ca. 35 min.
Lad tærten køle lidt af på en bagerist, inden den serveres.


Tips: Tærten kan fx serveres med tomat-rucolasalat eller salat med grønne bønner og peberfrugter.
Bruges frisk spinat til tærten skal der beregnes ca. 700 g. Damp den skyllede, friske spinat under tætsluttende låg i det vand, der hænger ved spinaten.
Du kan variere fyldet til tærten, prøv fx med røget ørred.


Grønsager pr. person: ca. 125 g

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 7.228 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her