¾ kg kartofler skrællede og skåret i 2 cm. stykker
3 hakkede skalotteløg
2 spsk rødvinseddike
1/8 tsk friskkværnet sort peber
salatblade
100 g baconstrimler skåret i tern
1 spsk hvedemel
½ tsk salt
1 spsk hakket persille
Læg kartoflerne og så meget vand, at de er dækket, i en gryde over kraftig varme, og bring dem i kog.
Skru ned for blusset, læg låg på, og lad kartoflerne simre i 15 minutter,
eller indtil de er møre.
Hæld vandet fra.
Rist imens baconstrimlerne på en pande til de er sprøde, 5-10 minutter,
under jævnlig omrøring.
Tag dem op med en hulske og læg dem til afdrypning på fedtsugende papir.
Fjern alt fedtet fra panden undtaget 2 spsk
Tilsæt skalotteløg og hvedemel, svits det i 1-2 minutter, eller indtil blandingen
tykner, under hyppig omrøring.
Tilsæt eddike, kartofler, bacon, salt og peber.
Varm det hele igennem og tilsæt hakket persille.
Øs omgående salaten over på et fad foret med salatblade.