Bagte grønsager:
1 kg små, faste kartofler, fx nix pille
6 persillerødder i mindre stykker (ca. 300 g)
1,5 liter vand
1 tsk groft salt
2 røde peberfrugter i grove stykker (ca. 250 g)
4 rødløg i både (ca. 200 g)
2 små grofthakkede fed hvidløg
½ spsk vindruekerneolie
1½ tsk groft salt
friskkværnet peber
½ liter vand
10 persillestilke
1 rødløg i grove stykker (ca. 75 g)
5 hele peberkorn
500 g røgede skinker, fx bayonneskinke
5 dl mornaysauce 5%
1 dl hakket frisk kruspersille
Bagte grønsager:
Skrub kartoflerne og del de mindste i halve og de største i kvarte.
Kom kartofler og persillerødder i en stor gryde med kogende vand tilsat salt og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 3 min.
Hæld vandet fra grønsagerne og damp dem tørre.
Kom resten af ingredienserne i gryden og vend rundt så alt er godt blandet. Fordel grønsagsblandingen på en plade med bagepapir og bag den midt i ovnen ca. 20 min. ved 250°C.
Vend i grønsagerne 1-2 gange under bagningen.
Bring imens vand, persillekviste, løg og peberkorn i kog i en sauterpande.
Skær skinken i ca. 2 cm tykke skiver og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 5 min.
Kom MornaySauce og persille i en tykbundet gryde og bring det i kog under omrøring.
Fryseegnet: Nej.