2 kg friske blåmuslinger
5 dl hvidvin
et par peberkorn
1 lille løg
3-4 fed hvidløg
en god dusk persille
2 ds ØKO flåede tomater
250 g friske små tomater
2 ½ dl piskefløde
Muslingerne renses og ses efter.
De dampes 3-4 minutter i hvidvinen tilsat perberkorn, løg og hvidløg i grove stykker samt de grove stilke fra persillen.
Muslingerne tages op og ses efter - dem der ikke har åbnet sig kasseres.
De pæneste tages fra og befries for den ene skal - resten tages ud af begge skaller.
Suppen sies og kommes tilbage i gryden sammen med piskefløden.
Dåsetomaterne dryppes af i en sigte og tilsættes.
Simrer i 5 minutter og smages til med salt, peber og evt et par dråber sirup (eller lidt sukker) hvorefter muslinger, halverede tomater og hakket persille tilsættes.
Serveres i dybe tallerkner med godt brød til.