Om foråret gælder det om at tømme ud i sit lager af saft, for i juni er det tid til at lave en ny omgang hyldeblomstsaft.
40 store udsprungne hyldeblomstskærme
1–1,5 kg fin rørsukker
2 tsk citronsyre (ca. 50 g)
4 økologiske citroner
1 ½ liter kogende vand
evt. lidt Atamon til flaskerne!
Skyl hyldeblomstskærmene grundigt og ryst forsigtigt vandet fra.
Klip stilkene fra.
Læg blomsterne i en stor skål.
Kog vand og sukker indtil sukkeret er smeltet – tilsæt nu citronsyre.
Skær citronerne i tynde skiver
Læg hyldeblomsterne og citronskiver, skiftevis i en stor skål
Hæld den varme sukkerlage over blandingen
Lad hyldeblomstsaften trække i 4-5 dage i køleskabet.
Si saften.
Kom saften på rengjorte flasker
Vil du undgå Atamon, kan du fryse hyldeblomstsaften, og
derved slippe for konserveringen.
Den færdige koncentrerede hyldeblomstsaft fortyndes 1:4
med vand eller mineralvand
Ved sommerfesten kan den suppleres med en tør hvidvin.