Hyldeblomstsæsonen er alt for kort,
så nyd de smukke og velsmagende blomster, mens de er her! Pluk dem sent om
aftenen, når de dufter allermest - eller tidligt om morgenen.
Til ca. 1¾ liter koncentreret saft:
Kog en lage af 500 g sukker, 500 g rørsukker og 1 liter
vand.
Lad den afkøle.
Klip de groveste stilke af 30 hyldeblomstskærme, og læg
blomsterne i 1-2 sylteglas sammen med tynde skiver skal og saft af 2 økologiske
citroner.
Hæld den afkølede sukkerlage over, og tilsæt 20 g citron-
eller vinsyre.
Rør rundt, dæk til, og stil det koldt i 5 dage.
Si saften gennem et rent klæde, og hæld den på skoldede flasker
(skyllet med Atasmon)
Frys evt. i juicekartoner, hvis du laver en større portion.
Den færdige saft kan fortyndes med 4-5 dele vand.
• Tips: Stik evt. en kanelstang eller en tom vaniljestang
ned i lagen, når den trækker.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin