Logo

Græskarkage med kardemomme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

125 g smør (blødgjort)
11/4 dl farin
2 æg
3 dl hvedemel
1 ½ tsk bagepulver
1 ½ tsk stødt kardemomme
200 g kold, kogt græskar, moset
2 spsk lys sirup
100 g udstenede dadler, hakkede

Ovnen forvarmes til 180°. En dyb randform (20 cm) smøres.
Kom alle ingredienserne i en stor skål og pisk dem sammen med håndmikser på trin.
Sæt hastigheden op til trin 2 og pisk i yderligere 2 min, el. til dejen er glat og har skiftet farve.
Dejen kommes i formen, overfladen glattes med en spartel, og kagen bages i 40 min, eller tilder ikke hænger noget ved et grillspid, der stikkes ind i kagens midte.
Sættes til side i 5 min, inden den vendes ud på en rist til afkøling.
Pudres med flormelis eller dækkes med glasur.

Til fx 1 græskarbrød (1100-1200 g): bruges ca. 300 g kogt/håndvarmt,
moset græskar. Kernerne kan bruges til at drysse ovenpå.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.269 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her