store jordbær
mørk kogechokolade af god kvalitet
* Tilberedning
Jordbærrene børstes forsigtigt og dyppes halvt i chokolade, der er smeltet over vandbad.
Lidt om jordbær
Jordbær skal spises i sæsonen, for de danskes vedkommende er det fra Skt. Hans og ind i juli måned.
I denne periode overgår de alt, hvad man ellers støder på resten af året af importerede bær.
Et alternativ, som ikke helt egner sig til picnic, er jordbær med friskpresset appelsinsaft.
Appelsinerne presses og tilsættes lidt sukker.
Hvis man lader kernerne blive i saften, bliver den efter et par timers opbevaring i køleskabet lidt sirupsagtig sej af pektinen fra kernerne - men saften er også lækker i sig selv.
Det er frisk og læskende dessert på en varm sommeraften.
Lidt om sundhed
Chokolade er måske ikke det sundeste, fordi det er fedtholdigt og navnlig indeholder meget mættet fedt men da menuen ellers er rimelig fedtfattig kan man godt spise lidt jordbær med chokolade og alligevel holde sig inden for det rimelige.