(Ægyptisk Mouhluriha)
1 fersk kylling ca 1300 g
3 løg
500 g oksefars
75 g kørvel
75 g mynte
6 fed hvidløg, presset
friskhakket persille
en halv chili
salt og peber
rismel
tomatpurè
300 g basmatiris
Rens kyllingen og kog den i en gryde med så meget vand at det lige dækker.
Tilsæt et par løg i suppen samt salt og peber, og lad kyllingen koge ca en time.
Når kyllingen er kogt, tages den op og pakkes ind i folie til den er kølet ned. Tilsæt nu kørvel, mynte og hvidløg og sæt suppen på svagt blus.
Til oksefarsen tilsættes salt, peber, persille, hvidløg og rød chili.
Rør det hele godt sammen i en skål.
Form farsen til mindre aflange kødboller, rul dem i rismel, og steg på en pande ved jævn varme.
Når de er stegt færdig tilsættes de suppen, som nu skal have lidt mere varme.
Del kyllingen i mundrette stykker.
Kyllingestykkerne brunes og gennemvarmes nu på panden med lidt olivenolie og tomatpurè.
Basmatirisene skylles i 2 hold vand, før de koges sammen med et skrællet løg.
Server retten på den rigtige måde:
På en lille tallerken serveres kyllingen med. evt. brød.
I en dyb tallerken kommes risene i bunden og suppen hældes ovenpå.