1 grofthakket løg
2 grofthakkede stilke bladselleri
1 spsk olivenolie
8 dl hønsebouillon
2 store kogte/bagte rødbeder i store tern
Laurbærblad
Timian
Revet skal af ¼ usprøjtet appelsin
Saft af 3 appelsiner
Tilbehør:
50 g mandler
1 bdt hakket persille
Brød
Sauter løg og bladselleri let i olivenolie til løgene er klare.
Bring de sauterede grønsager langsomt i kog med bouillon, rødbedetern,
laurbærblad og timian og kog dem sagte under låg i ½ time. Purér suppen og lad den køle af.
Smag til med appelsinskal og -saft, samt salt og rigeligt med peber.
Lad den trække yderligere et par timer i køleskabet.
Smut mandlerne og skær dem i splitter.
Rist dem på en tør pande ved ikke for høj varme, til de har taget lidt farve.
Server suppen med mandelsplitterne, hakket persille og gerne tørristede
skiver af et italiensk brød.