Denne
kinesisk inspirerede kyllingeret er uden mængdeangivelser, så du bestemmer selv
hvor meget af hvert, du vil bruge. Fx 150 g kylling pr person.
#
kylling
i mindre stykker
marinade (soya eller sød thailandsk chilisauce)
frisk ingefær
syltede ingefær
risnudler
sesamolie
soya, den japanske
ristede peanuts
olie
iceberg salat
lime
i skiver
*
Kyllingestykkerne
lægges i en marinade i ca. 30 min.
Så
steges de i olie i en wok/pande, tilsæt hakket frisk ingefær og tag dem af.
Lad
kyllingen køle af. Det er en kold salat.
Risnudlerne
lægges ned i meget varm olie i wok, de svulmer op på få sekunder og tages
hurtigt af ilden. Lav dem af et par gange.
På et
fad lægges først en bund af salatblade i mindre stykker.
Du
hakker lidt syltet ingefær og drysser over og hælder lidt af siruppen fra de
syltede ingefær over.
Så
lægger du risnudlerne på.
Læg
kyllingestykkerne ovenpå.
Drys
nu godt med sesamolie, lidt soyasauce (japansk) og strø peanuts henover hele
retten.