6 rødspættefileter (ca. 400 g)
100 g hvedemel (ca. 13/4 dl)
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
1 æg
2 spsk vand
50 g smør
3 spsk vindruekerneolie
Grønsager:
250 g champignoner
25 g smør
½ tsk ostindisk karry
4 porrer i tynde, skrå skiver (ca. 400 g)
½ dl vand
¾ tsk groft salt
Tilbehør:
240 g løse ris
japansk sojasauce
Rens, skyl og tør fiskefileterne og del dem på langs.
Bland hvedemel, salt og peber.
Vend fileterne først i melblandingen, derefter i sammenpisket æg og vand og til sidst i melblandingen igen (brug evt. 2 gafler).
Lad smør og olie blive gyldent i en pande.
Steg fileterne ved jævn varme, ca. 3 min. på hver side. Hold dem varme.
Grønsager: Rens, skyl og tør imens champignonerne. Skær et kryds i toppen. Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
Kom karry i og lad det bruse af.
Svits champignonerne i ca. 1 min. Tilsæt porrer og svits i ca. 3 min.
Tilsæt vand og salt, varm retten igennem og smag til.
Anret grønsager og de sprøde fiskefileter på varme fade.
Fryseegnet: Nej