8 kvarte rødspættefileter
2 lime frugter
Beignetdej:
2 æg
1 ½ dl mælk
100 g hvedemel
olie til friturestegning
Kold kartoffelsalat:
600 g kolde kartofler
100 g mayonnaise
1 ½ dl syrnet fløde
lidt limesaft
et bundt dild
Drys fileterne let med salt og lad dem trække, mens dejen laves.
Pisk æg, mælk og salt sammen og pisk melet i, dejen skal være som en tyk pandekagedej.
Dup rødspættefileterne af med en køkkenrulle, dyp dem i dejen og kog dem gyldne og sprøde i olie, der er så varm at det syder omkring en tændstik.
Læg dem på et stykke køkkenrulle.
Rør mayonnaisen sammen med fløden.
Snit dilden og bland den i sammen med limesaft og salt.
Vend kartoflerne forsigtigt i og lad den helst trække 1 times tid.
Smag til inden serveringen.
Server de nystegte fileter pyntet med limebåde og giv kartoffelsalaten til.