250 g hvedemel
50 g sukker
50 g smeltet smør
50 g gær
2 spsk kold mælk
1 tsk kardemomme
2 æg
Fyld:
Æblemos eller marmelade
Pynt:
æggehvider og chokoladeglasur
100 g flormelis
2 spsk cacao
2-3 spsk kogende vand
Sukkeret blandes i melet.
Det smeltede smør hældes i sammen med gæren, der er udrørt i den kolde mælk.
Kardemommen og de sammenpiskede æg tilsættes.
Dejen æltes godt og hæver et lunt sted, tildækket, i 20 min.
Æltes atter og deles i 2 stykker.
Rulles ud til en pandekage, der deles i 8 trekanter.
Herpå smøres æblemos el. marmelade, og dejen rulles sammen.
Sættes på en smurt plade.
Efterhæver lunt og tildækket i 20 min.
Pensles med æggehvide eller fløde.
Bages i ca 10 min ved 225°C i forvarmet ovn.
Når hornene er kolde, overtrækkes de med chokoladeglasuren.