Logo

Lasagne i mikroovn

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

6-8 forkogte lasagneplader
 
Kødsauce:
300 g hakket oksekød
1 løg
2 fed hvidløg
2 stængler bladselleri
2 spsk olie
1 ds flåede tomater
1 spsk tomatpure
1 spsk friskhakket oregano eller 1 tsk tørret
salt, peber
 
½ l. mornaysauce
evt. 50 g revet mild ost
 
Pil løg og hvidløg og hak begge dele.
Skyl bladselleristænglerne og skær dem i tynde skiver på tværs.
Varm olien i en dyb pande og svits grønsagerne et øjeblik.
Kom kødet på og brun det kort.
Smuldr det med en ske eller gaffel.
Tilsæt tomaterne med væde, tomatpure og oregano.
Lad saucen småkoge uden låg til væden er næsten fordampet.
Smag til med salt og peber.
Smør et højt mikroovnssikkert fad, rundt eller ovalt.
Læg lasagnen sammen sådan:
Start med et tyndt lag ostesauce, herover et lag lasagneplader (bræk dem bare i stykker, så de passer i hjørnerne, de må ikke lappe over hinanden) og igen et lag ostesauce.
Slut med ostesauce.
Dæk fadet med mikroovnsfilm og giv lasagnen 10 minutter ved fuld effekt.
Vend fadet efter den halve tid.
Tag filmen af og drys evt. med revet ost.
Giv lasagnen endnu 5 minutter.
Sørg for at de øverste plader er dækket af saucen, ellers bliver de tørre.
Lad den hvile 5 minutter.
Ønskes lasagnen meget brun, stilles den 5 minutter under den almindelige ovns grill.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.368 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her